Bursa 2. Anadolu Günlerinde Tavşanlı Tanıtılıyor

12:23:00 | 0 yorum

Tavşanlı Belediyesi Bursa’da açılan Kültür ve Turizm fuarında Tavşanlı’nın değerlerini tanıtıyor. 33 ilin derneklerinden oluşan Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği fuar Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 
28 Mart Pazartesi gününe kadar açık kalacak fuarda Tavşanlı standının yanı sıra Malatya, Erzincan, Afyonkarahisar, Isparta, Uşak, Niğde, Ordu, Giresun, Çanakkale gibi illerde tanıtım stantları açarak Bursalılara hizmet veriyor.
Tavşanlı’nın Göbel Termal Tesisleri başta olmak üzere leblebisi, takı ve süs eşyaları, ev hanımlarının hazırladıkları yöresel yiyecekler ve giyim eşyaları görücüye çıktı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun da ziyaret ettiği Tavşanlı standını ziyaret eden vatandaşlar, Bursa’nın 2 milyon 800 bini aşkın nüfusuyla kozmopolitik bir şehir haline dönüştüğünü kaydederek bu tür etkinlikleri “Memleket Buluşmaları” olarak yorumladı.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa halkının Anadolu’nun kimliğini çok iyi  yansıttığını belirterek şunları söyledi; “Anadolu’nun incisi Bursa’mız çok farklı mezhep, düşünce ve kültürden insanların yerleştiği özel bir şehir. Kimimiz sağlık, kimimiz eğitim, kimimizde güvenlik gerekçeleriyle Bursa’ya yerleşmişiz. Ancak bu şehrin ekmeğini yiyen herkes Bursalıdır. Açılışını yaptığımız fuarda kültürel açıdan bizim ne kadar önemli kazanımlara sahip olduğumuzu göstermektedir. Bursa’da yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına burada ki kültür mozaiğini iyi anlatmalıyız. İşte o zaman ortak kültürümüzü yaşatmaya ve güçlendirmeye devam ederiz”
Her toplantıda söylüyorum şüphesiz bu şehre gelen yerleşen artık bu şehirde doyan herkes Bursalıdır. Geldiğimiz bölgenin kültürünü yaşatmak hiçbirimize bir şey kaybettirmez, ülkenin zenginliğini geldiğimiz illerde yaşatmak ve en önemlisi ikinci, üçüncü kuşaklara aktarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Şu anda en büyük endişe duyduğum konu o. Niğde’den geldik, Çorum’dan geldik, Rize’den geldik biz orada doğduk oranın kültürünü yaşantısını biliyoruz ama burada doğan çocuklara eğer o kültürü anlatmazsak bir kuşak sonra o kültür kalmayabilir. Onun için hemşeri derneklerinin büyükşehirlerde böyle bir fonksiyonu olmalı. İşte bu tip etkinliklerin, tanıtım günlerinin hem bu şehirde yaşayan insanlara kendimizi tanıtmak hem de kendi çocuklarımıza da kendi öz kültürümüzü tanıtmak gibi bir fonksiyonu var diye düşünüyorum.
Pazartesi gününe kadar Merinos AKKM’de 39 ilin kültürünü, örfünü, adetini, yemesini, içmesini , müziğini, tatlarını her şeyini burada görme fırsatımız var. Bunu 2 Milyon 850 Bin Bursalının gelip bu güzellikleri burada görmesi, tatması lazım. Onun için arkadaşlar bu emeği veriyorlar, bu zahmeti çekiyorlar. Ben emeği geçen başta federasyon başkanımız, il dernekleri başkanlarımız, etkinliğe katılan bütün dostlara ilin Valisi olarak çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu tip etkinlikler bizim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi güçlendiren önemli motivasyon kaynaklarımız olur. Etkinliğimiz hayırlı uğurlu olsun. "ifadelerini kullandı.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise ilçenin tanıtımı açısından bu tür organizasyonlara önem verdiklerini, daha önce de Ankara, İstanbul, Antalya ve İzmir illerinde çeşitli fuarlara katıldıklarını hatırlattı. Başkan Güler “Tavşanlı Belediyesi olarak ilçemizin turistik ve kültürel zenginliklerini büyük şehirlerde ki fuarlara taşıyarak tanıtmaya çalışıyoruz. Ev hanımlarımızın kendi imkanlarıyla hazırladıkları el emeği ürünler, Tavşanlı’nın hamur işi lezzetleri, üretimi yapılan bazı ürünler ile Göbel Termal Tesislerimizi anlatma imkanı yakaladık. 28 Mart Pazartesi gününe kadar Bursa Merinos AKKM’de ki standımızda görev yapacak arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi
Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun, derneklerin tek bir çatı altında faaliyet yürütmesinin önemine değinerek “ Bizler birbirimizin sevinçlerini, acılarını paylaşmaya çalışan, ülkemizin zenginliklerinin farkında olan topluluklarız. Merinos AKKM’de açtığımız stantlarda bu zenginliklerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Tavşanlı’dan bahsedecek olursak Bursa’mıza yakın olmasından dolayı Kütahya Derneklerimizde birçok Tavşanlılı arkadaşımız var. Etkinliğimize verdiği destekten dolayı Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e teşekkür ediyorum” diye konuştu































Category:

<%=vbcrlf%><%=vbcrlf%>

Privacy guaranteed. We'll never share your info.

0 yorum