Tavşanlı’dan İstanbul’a Organ Nakli

12:10:00 | 0 yorum



Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde bir ilk gerçekleşerek bir vatandaşımızın organları Tavşanlı’da alınarak organ bağışı gerçekleşti.
 Tavşanlıda 61 yaşındaki Ahmet Toğum isimli kişi beyin Kanaması sebebiyle Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine başvurarak hastane yoğun bakım ünitesine alındı.

Toğum’un Yoğun Bakım Ünitesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen Beyin Ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarına Hastane Anestezi Uzm. Dr. Betül Okumuşer tarafından Organ Nakli konusunda bilgiler verilerek Toğum’un ailesinden organ bağışı izinleri alındı.
Kütahya Organ Koordinasyon Merkezi, Ankara UKM( Ulusal Komite Merkezi) ile görüşülüp uygun donör İstanbul Gaziosman Paşa Hastanesinde bulunduktan sonra Toğum’un Karaciğeri D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Ekibi tarafından Tavşanlı Doç . Dr. Mustafa Kalemli Devlet hastanesinde çıkarılarak İstanbul’a gönderildi.
Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde bir ilk gerçekleşerek bir vatandaşımızın organları Tavşanlı’da alınarak organ bağışı gerçekleşti.
D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Ekibi Doç. Dr. Şahin Kabay, Yrd. Doç. Dr. Faik Yaylak, Op. Dr. Burak İşler, Uzm. Dr. Mesut Karaca, Organ Koordinatörü Dr. Korhan Sunar tarafından, 3.5 saatlik bir operasyonla alınan karaciğer Zafer Havalimanından Uçakla İstanbul Gaziosman Paşa Hastanesine gönderildi.
Alınan bilgiye göre İstanbul’a gönderilen karaciğer başarılı bir şekilde hastaya nakil edilmiş ve donörün sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi.

Category:

<%=vbcrlf%><%=vbcrlf%>

Privacy guaranteed. We'll never share your info.

0 yorum