ADA PROJESİNDE İKİNCİ HAMLE

11:13:00 | 0 yorum

               
Bir süredir devam eden ve Tavşanlı’nın özlemle beklediği Ada Mesireliği projesinde ikinci adım atıldı. Ada Mesireliği’nin devamında da çalışmaların devam edeceğini belirten Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER konu ile ilgili bir açıklama yaptı.





Başkan GÜLER açıklamasında şunları söyledi: “2011 yılı içerisinde Belediyemize ait Ada Mesireliği projesinin temel unsuru olan Adranos Çayı’nın zemin iyileştirme ve dere ıslahı ile taş tahkimatı yapımı işi, DSİ işçiliği ve ekipmanları ile Belediyemizin taş temini suretiyle tamamlanmıştı. Projenin tarihi köprü ile ilgili bölümü de restorasyon ve yapım olarak T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2012 programına alınmıştı. Köprünün projeleri Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanmış ve ihale aşamasına gelmiştir. Belediyemizce 2012 yılı için Adranos Çayı’nın taş tahkimatına dönük olarak ihale yapılmış ve DSİ yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde Emet köprüsü ile TCDD’ye ait Demirköprü arasındaki bölümün çalışmalarına dere yatağının temizlenmesi ile başlanmıştır.
Yapılacak çalışma çift yönlü olarak 2 km.’dir. Türkiye genelinde Devlet-Belediye işbirliğinin güzel bir örneği olan bu yatırımın Tavşanlımızın sosyal alan ihtiyacını karşılamada çok önemlidir. Çalışmalar sonucunda Ada projesi 2014 yılına kadar Emniyet Müdürlüğü Binası’na kadar her iki hatta bitirilecek, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, bisiklet yolları için altyapı hazır hale getirilecektir.
Yapılacak olan çalışmanın halkımıza hayırlı olmasını dilerken, projenin tamamlanmasında ve bu aşamaya gelmesinde emeği geçen yetkililere Tavşanlı Belediyesi olarak teşekkür ederiz.”

Category:

<%=vbcrlf%><%=vbcrlf%>

Privacy guaranteed. We'll never share your info.

0 yorum